Наш веб-сайт використовує файли cookie, щоб забезпечити ваш досвід перегляду та відповідну інформацію. Перш ніж продовжувати користуватися нашим веб-сайтом, ви погоджуєтеся та приймаєте нашу політику використання файлів cookie та конфіденційність. cookie та конфіденційність

Google автоматично прив’язує номер SIM-карти до всіх акаунтів на Android

processer.media

Google автоматично прив’язує номер SIM-карти до всіх акаунтів на Android

Android-смартфони автоматично додають номер телефону з SIM-карти до кожного Google-акаунта, у який виконано вхід на пристрої. Такий механізм за замовчуванням діє з вересня 2025 року, повідомляє Engadget з посиланням на документацію Google.

Компанія вказує, що під час налаштування пристрою номер автоматично перевіряють і прив’язують до всіх акаунтів, зокрема робочих та додаткових. У Google пояснюють перевірку роботою функцій відновлення доступу до облікового запису та RCS-листування, однак не уточнюють, навіщо номер необхідно додавати до кожного акаунта на телефоні.

Прив’язка стосується як наявних, так і нових Google-акаунтів і номерів. Якщо користувач додасть на телефон інший акаунт, до нього буде прив’язано всі номери, що є на пристрої. Заміна SIM-карти, своєю чергою, додає новий номер до всіх авторизованих акаунтів.

Google та оператор зв’язку можуть періодично повторно верифікувати номери, що потенційно передбачає оплату послуг оператора. Керувати цією опцією можна лише безпосередньо зі смартфона. Увімкнення перевірки також активує функцію Better sharing on Google для одного з акаунтів на пристрої: вона призначена для відеодзвінків, повідомлень і сповіщень про надісланий на номер контент, зокрема фотографії.

Щоб припинити автоматичну прив’язку, потрібно відкрити на Android налаштування Google, перейти до розділу всіх сервісів, далі — до «Конфіденційності й безпеки», обрати перевірку номера телефону та вимкнути автоматичну верифікацію. На окремих моделях відповідний розділ може називатися «Сервіси Google і налаштування».

Вимкнення функції не від’єднає номери, які вже додано: їх потрібно видаляти вручну в налаштуваннях кожного акаунта в розділі особистої інформації та номерів телефону. За даними Kaspersky, відмова від перевірки також позбавляє можливості користуватися RCS-чатами в Google Messages — листування повернеться до SMS. Верифікований номер потрібен і для швидкого відновлення доступу до акаунта, пошуку загубленого пристрою, екстрених геолокаційних сервісів та Quick Share.

  • Останні
Більше новин

Новини по днях

Сьогодні,
25 жовтня 2026

Новини на тему

Більше новин